Przejdź do głównej zawartości

Jak przenieść bazę Klientów z archiwizowanego Użytkownika na innego Użytkownika ?

A
Napisane przez Alina Sobiło

Berg System umożliwia przeniesienie całej bazy Klientów z archiwizowanego Użytkownika na innego Pracownika. Można tego dokonać w trzech prostych krokach.

Ważne:

Jeśli to nowy współpracownik ma przejąć bazę Klientów archiwizowanego współpracownika, to najpierw trzeba dodać nowego użytkownika.

  1. Archiwizowanie konta Współpracownika — z menu należy wybrać moduł Zespół -struktura lub Zespół-tabela, a następnie nazwisko użytkownika, którego chcemy zarchiwizować.

2. Na karcie użytkownika należy odszukać przycisk Więcej a po tym opcję Archiwizuj.

3. Po kliknięciu wyświetli się okno z możliwością wyboru nowego Opiekuna dla kontaktów archiwizowanego użytkownika. Po wybraniu nazwiska współpracownika, który ma przejąć Klientów, zatwierdzamy zielonym przyciskiem Wykonaj.

Istnieje możliwość przepięcia również planowanych wydarzeń, które były przypisane do archiwizowanego użytkownika. W tym celu zaznacz checkbox pod polem Opiekun.

W systemie jest też możliwość całkowitego usunięcia współpracownika. Aby wykonać taką akcję na karcie użytkownika, odszukaj opcję Usuń.

Podpowiedź:

Polecamy korzystanie z opcji archiwizacji byłych współpracowników. Powoduje to, że przestają być widoczni w strukturze, ich konto jest nieaktywne, ale w archiwum systemu nadal dostępne są wszystkie sprawy prowadzone przez nich.

Czy to odpowiedziało na twoje pytanie?